Импланти

implant-bredent

Всеки пациент има специфични нужди и изисквания. Това трябва да се има предвид при определяне на подходящото лечение. Някои пациенти имат нужда от възстановяване на празното място на един или рядко няколко липсващи зъба. Основната група пациенти идват за по-големи възстановявания свързани с със загуба на повече зъби следователно за тях са необходими неподвижни конструкции тип мостове което им позволява да подържат нормално социалните си дейности и да се наслаждават на храната.

Качеството на живот на беззъби пациенти би могло значително да се подобри с помощта на здраво фиксирани протезни конструкции, което ще рефлектира на качеството на тяхното хранене и ще осигури пълноценен външен вид на публични места.

Повечето от тези случаи могат успешно да се лекуват със зъбни импланти. Зъбните импланти Ви дават шанс да промените усмивката и живота си!

Най-често използваните импланти са двучастови и представляват титаниев винт който се поставя в костта и титаниева надстройка (абатмънт) която се монтира след разкриването му. Възстановяването на обикновенните случаи става бързо и надеждно чрез монтиране на стандартен абатмънт, а решаването на предизвикателни случаи е също толкова лесно с индивидуални решения. Разбира се нещата се развиват непрекъснато и в отговор на нарасналите естетически изисквания вече се предлагат и естетични (бели) надстройки от полимерни материали или цирконий което оправдава напълно използването в такива случаи на безметални керамични възстановявания с коронки и мостове.

Това е същността на SKY Implant System на Bredent medical Germany.

BlueSKY, SKYclassic, WhiteSKY и NarrowSKY имплантите представляват основата за тази протетична концепция. Всички Бредент Скай импланти имат трайна и надеждна връзка между импланта и надстройката. Чрез нея се избягва разхлабване или счупване на винта свързващ двете части, защото тя осигурява оптимално и равномерно предаване на натоварването на дъвкателните сили между импланта и абатмънта.

Благодарение на универсалността на тази система е възможно възстановяване на абсолютно всички видове дефекти на зъбната редица с безкрайни вариации строго подбрани след оценка на индивидуалните особености на пациента.