header

Статии

Статии

 

Имплантологично лечение с локатори

Лечение на обеззъбена, силно атрофирала долна челюст с импланти и изработване на снемаема протеза със задръжни елементи тип локатори ( locator ).

прочети цялата статия

 

Импланти

Всеки пациент има специфични нужди и изисквания. Това трябва да се има предвид при определяне на подходящото лечение. Някои пациенти имат нужда от възстановяване на празното място на един или рядко няколко липсващи зъба. Основната група пациенти идват за по-големи възстановявания свързани с със загуба на повече зъби следователно за тях са необходими неподвижни конструкции тип мостове което им позволява да подържат нормално социалните си дейности и да се наслаждават на храната.Повечето от тези случаи могат успешно да се лекуват със зъбни импланти.

прочети цялата статия

 

Пиезохирургия

В имплантологията има случаи когато се налагат предварителни процедури върху костта която ще приеме в бъдеще имплантите или такива процедури по време на самата имплантация. Като например костно изграждане, синуслифт, трансплантация на кост – своя или чужда. Работа върху кост се налага също при отстраняване на хронични възпалителни огнища ( кисти и грануломи ) или ретинирани мъдреци. Когато става въпрос за такива дейности, може разбира се да се използват традиционните борчета и други режещи инструменти. Те режат, но не правят разлика дали на пътя им стои кост или мека тъкан и могат да причинят нежелани наранявания.

прочети цялата статия

 

Прескерамика IPS e.max

Най-добрия начин за възстановяване на нарушената цялост на зъбната коронка или естетиката на съзъбието е чрез керамични възстановявания без метал. Най-съвременния начин за това е изработката на фасети, коронки и инлеи от прескерамика позната като И-макс ( e.max ) на Ивоклар Вивадент ( Ivoclar Vivadent ).

прочети цялата статия

 

Композитни възстановявания

Малките дефекти на зъбната коронка, получени в резултат на кариес или счупване, могат ефективно да се лекуват с композитни възстановявания познати като обтурации или пломби. Изискванията към съвременните възстановителни материали са големи.

прочети цялата статия